Magunkról

A Spalding Alapítvány adatairól, tevékenységéről, céljairól bővebben itt:

Az alapítvány neve: SPALDING Teológiai Képzésért Alapítvány
Rövidített elnevezése: SPALDING Alapítvány
Székhelye: 2051 Biatorbágy, Patak u. 34/A.
Az alapítvány kezelője: a Kuratórium
A kuratórium titkára: Pintér Klára
Adószám: 18692938-2-13
Cégjegyzékszám: 00 18 692938
Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az alapítvány céljai:
  • A Sola Scriptura Teológiai Főiskola működési feltételeinek, tárgyi eszközeinek biztosítása, beruházások, fejlesztések megvalósítása, illetve azokban való részvétel, a fentiek finanszírozása.
  • A főiskola oktatóinak és egyéb munkatársainak személyi juttatásban való részesítése, ezen személyek szakmai képzése és továbbképzése, konferenciákon való részvételük finanszírozása.
  • Továbbképzések, tanfolyamok és konferenciák szervezése. A főiskola tudományos tevékenységének támogatása, kutatások finanszírozása. Ezen tevékenységek közététele, publikálása, tanulmányutak szervezése, illetve az azokon való részvétel finanszírozása.
  • Bibliai ismeretterjesztő előadások szervezése és finanszírozása.
  • A főiskola oktatási, kutatási, tudományos tevékenységéhez kapcsolódó könyv, folyóirat és egyéb kiadványok kiadásának, megjelentetésének támogatása, finanszírozása. Az alapítvány céljaival összefüggő teljes körű kiadói tevékenység végzése, terjesztés, forgalomba hozatal.
  • A főiskolán tanulmányokat folytató magyar és külföldi hallgatók nevelése, oktatása, szociális támogatása, ösztöndíjban való részesítése. Az Alapítvány fontos feladatának tekinti a határon túli magyar anyanyelvű hallgatóinak fokozott támogatását.
  • A főiskola oktatási központjának, épületének, kollégiumának felépítésében, fejlesztésében, az erre irányuló beruházásban való részvétel, a beruházás finanszírozása.
  • Együttműködés más intézményekkel, szervezetekkel a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése céljából.
  • Az alapítványi célokkal összefüggő nemzetközi kapcsolatok kialakítása, nemzetközi konferenciákon, továbbképzéseken való részvétel.

Az alapítvány nyílt, ahhoz bármely magán- és jogi személy csatlakozhat. Politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, tőlük támogatást nem fogad el, azoknak anyagi támogatást nem nyújt.